Tångaskolans aula lördag 20 januari 2018 kl. 15.00 Förköp Turistbyrån eller Biljettforum

Trio Dali

Nytt år med fransk pianotrio i världsklass!

Denna franska pianotrio jämförs med tidigare legendariska trios som The Beaux Arts Trio och The Stern/Istomin/Rose Trio.

Varmt välkomna till Falkenberg:

Jack Liebeck, violin
Christian-Pierre La Marca, cello
Amandine Savary, piano

Rebecca Clarke
(1886 - 1979)

Trio            (1921)
- Moderato ma appassionato
- Andante molto semplice
- Allegro vigoroso
Clara Schumann
(1819 – 1896)

Trio i g-moll, op 17    (1846)
- Allegro
- Scherzo und Trio
- Andante
- Allegretto

P A U S

Robert Schumann
(1810 – 1856)

Pianotrio nr 1 i d-moll, op 63   (1847)
- Mit Energie und Leidenschaft
- Lebhaft, doch nicht zu rasch - Trio
- Langsam, mit inniger Empfindung - Bewegter
- Mit Feuer

_ _ _ _ _ _

Trio Dali bildades 2006 och blev tidigt omtalade och efterfrågade efter att ha vunnit flera priser i internationella tävlingar som i Osaka - 1:a pris och Guldmedalj, Frankfurt - 1:a pris, New York - 2:a pris, Wien - 3:e pris och Publikens pris.

Trio Dali har dessutom mottagit det prestigefulla Chamber Music Award av Philharmonia Orchestra i London med Esa-Pekka Salonen som chefsdirigent. Presskommentarerna efter denna utmärkelse var enastående och trion jämfördes med tidigare legendariska trios som The Beaux Arts Trio och The Stern/Istomin/Rose Trio.

Namnet Dali refererar till den eftersökta asiatiska marmorn som härrör från den kinesiska staden Dali. Det noggranna och eftertänksamma hantverket, som ligger bakom de utsökta konstföremålen tillverkade i Dali, reflekterar essensen av trions tankar om musik.

Trion har framträtt runt om i Europa, USA, Australien och Asien. Bland alla konserthus de besökt kan nämnas The Berlin Philharmonie, Concertgebouw i Amsterdam, Southbank Centre i London, Tsuda Hall i Tokyo, Kaufmann Concert Hall i New York, Alte Oper i Frankfurt, Musée du Louvre och Salle Pleyel i Paris, BOZAR och Flagey Hall i Brussel, Great Guild Hall i Riga, Izumi Hall i Osaka och Garnier Opera i Monaco.

Bland alla festivaler Trio Dali inviterats till kan nämnas: Verbier, Monaco, Aix-en-Provence, Montpellier, La Folle Journée, Nantes, La Roque d’Anthéron, Saintes, Colmar, Wallonie, Stavelot, Menton, Vexin och Riga.

Trio Dali arbetar gärna med andra musiker och ensembler i olika konstellationer. Bland alla dem kan nämnas Maria João Pires, Augustin Dumay, Leif Ove Andsnes, Daniel Hope, Lawrence Power, Michel Portal, Jiang Wang, José van Dam, Thierry Escaich, Gábor Takàcs och György Kurtág. Bland orkestrarna kan nämnas Philharmonia Orchestra, Luxembourg Philharmonic, Latvian National Symphony Orchestra, Besançon Orchestra och Sinfonia Varsovia.

Trio Dali har genomfört ett flertal CD-inspelningar med fantastiska recensioner, där den senaste – Mendelsohn and Bach – mottog en ”Chok” av Classica och 5 stjärnor av Diapason.

Jack Liebeck spelar på en Ex-Wilhelmj violin av J.B. Guadagnini (1785) och Christian-Pierre La Marca spelar på en cello från 1856 av Jean-Baptiste Vuillaume.

Konserten ges i samarbete med